Hoe creëer je een tijdloos en veelzijdig interieur? - KNUS Lifestyle (2024)

Hoe creëer je een tijdloos en veelzijdig interieur? - KNUS Lifestyle (2)

  • KNUS
  • april 24, 2024
  • Gastblog

Wil je een interieur waar je niet op uitgekeken raakt? Ben je op zoek naar kleuren voor in huis die zowel elegant als veelzijdig zijn? Dan is het belangrijk dat je de juiste kleuren kiest, aangezien deze je interieur aanzienlijk beïnvloeden. Vooral taupe in combinatie met RAL kleuren zijn dé keuze voor een tijdloos interieur. In deze blog leggen we je uit hoe je deze kleuren kunt gebruiken om een interieur te creëren dat voor een lange tijd relevant blijft. Verder hebben we een aantal succesvolle interieurontwerpen voor je op een rijtje gezet, waarin taupe en RAL-kleuren als basiskleuren worden gebruikt.

Taupe als basiskleur voor een tijdloos design

Taupe past bij een tijdloos design en heeft dat te danken aan haar neutrale kleur. De warme bruine kleur van taupe wordt goed gebalanceerd door de koele grijstinten. Het gevolg is dat taupe daardoor rustgevend en verfijnd overkomt. De veelzijdige kleur kan je daarom ook met bijna elke kleur, textuur en materiaal combineren. Ideaal om te gebruiken bij het fijn smeden van je eigen huisstijl.

Taupe met andere kleuren en materialen

Taupe kan je bijvoorbeeld toepassen voor monochrome tinten of juist om contrast te creëren. Weet je niet waar te beginnen? Wij hebben vier van de meest toegepaste kleurencombinaties met taupe voor je op een rijtje gezet:

  • Taupe met wit: Voor een frisse en lichte uitstraling kan je taupe combineren met wit en gebroken wit. Dit kleurenpalet zorgt voor elegantie en laat je ruimte groter en helderder lijken. Zo is het onder andere geschikt voor de slaapkamer, zitkamer en werkkamer. Vooral wanneer het toegepast wordt als achterwand komt taupe goed tot zijn recht.
  • Taupe met pasteltinen: Deze combinatie creëert een romantische sfeer en brengt zachtheid in je interieur. Kleuren die hier goed bij passen zijn onder andere zachtroze, lichtblauwe of mintgroene tinten.
  • Taupe met diepere kleuren: Voor een gedurfde look is taupe goed te combineren met diepere kleuren zoals marineblauw, smaragdgroen of bordeauxrood. Dit contrast geeft een stijlvolle en dramatische uitstraling, die opvalt.
  • Taupe met natuurlijke materialen: Voor warmte en karakter in je interieur kan je taupe met natuurlijke materialen zoals hout of steen combineren. Taupe kleuren die hier goed bij passen zijn aardetinten en zandkleuren.

Interieurontwerpen met taupe als basiskleur

Taupe gebruiken als basiskleur, hoe doe je dat? Hier zijn enkele succesvolle ontwerpen, waarbij taupe wordt verwerkt in het interieur:

  1. Rustgevend: Kom je het liefst tot rust in je huis en dan met name in de slaapkamer? Dan wil je ook dat je interieur rustig overkomt. Door taupe te combineren met strakke lijnen, minimalistisch meubilair en subtiele accentkleuren ogen kamers rustiger en groter. Muren in de kleur taupe in combinatie met aanvullende accenten in het meubilair kunnen hier aan bijdragen.
  2. Klassiek: Taupe staat voor luxe en elegantie. Het dient als basis voor traditionele meubels, luxe stoffering en rijke texturen, wat resulteert in een verfijnd interieur dat klasse uitstraalt.
  3. Scandinavisch: Door taupe te combineren met houtsoorten, minimalistische vormen en natuurlijke texturen kan je een Scandinavisch design creëren. Het resultaat is een rustgevende en gezellige sfeer. Geef het een extra dimensie door ook planten toe te voegen aan het interieur.
  4. Industrieel: Taupe vormt de achtergrond voor stoere metalen accenten, ruwe materialen en vintage elementen, wat je interieur een rauwe, maar stijlvolle look geeft. Om dit te realiseren kan je het best kiezen voor een donkere taupe tint.

Het gebruik van RAL kleuren met taupe

RAL kleuren zijn gestandaardiseerde kleurcodes die in veel industrieën, waaronder de verfindustrie, maar al te vaak worden genegeerd. Toch kun je met het toevoegen van RAL-kleuren aan je interieurontwerp een extra dimensie geven aan je tijdloze interieur.

De volgende RAL kleuren worden het meest gebruikt in het interieur:

  • Wittinten: De kleurcodes RAL 9001, RAL 9010 en RAL 9016 sluiten mooi aan op taupe voor een rustige uitstraling
  • Zwart: RAL kleur 9005 is een stoere, matte verfkleur. Met taupe accenten in het meubilair krijg je een mooie combinatie.
  • Grijs: De grijswitte tint RAL 9002 geeft een goede mix van contrast en warmte. Daardoor past het goed bij een moderne en klassieke stijl.

Creëer je eigen stijl

Nu heb je wat ideeën welke kleurencombinaties en interieurontwerpen er mogelijk zijn met taupe en RAL kleuren. Uiteraard zijn er nog tal van mogelijkheden, die te danken zijn aan de neutraliteit van de kleuren. Het uitproberen van combinaties met andere texturen en materialen kan ervoor zorgen dat je een eigen stijl ontwikkeld die precies aansluit op je wensen en eisen. Zo kan je met de taupe en RAL kleuren jarenlang genieten van een stijlvol en relevant interieur.

Bekijk alle blogs

Hoe creëer je een tijdloos en veelzijdig interieur? - KNUS Lifestyle (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 6455

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.